Hoogeveen stapt op de fiets

2018-08-21

Op zaterdag 25 en zondag 26 augustus houdt Toerclub De Peddelaars de Roodtoer. Van dinsdag 28 tot en met 31 augustus houdt organisatiebureau Niquell voor de derde keer het fietsevenement Trappen, Happen, Stappen.

 

Een belofte

Toerclub De Peddelaars houdt dit jaar voor de eerste keer de Roodtoer. De Roodtoer heeft een belofte, volgend jaar wil je weer. Het is een fietsevenement voor elk type fietser, van beginner tot gevorderde, voor de lange afstand of een kortere variant. De routes zijn uitdagend en gaan over drie verschillende soorten ondergrond: road, offroad en Strade Bianche. Daarnaast kunnen de kinderen beide dagen bij De Peddelaars deelnemen aan atb-clinics. Uiteraard hoopt de organisatie op een grote groep deelnemers uit Hoogeveen en brede omgeving, maar in de toekomst is het zeker de bedoeling om het evenement uit te bouwen tot een evenement met grote landelijke bekendheid.

 

Trappen, Happen, Stappen

Voor Trappen, Happen, Stappen is het de derde editie. Het aantal deelnemers neemt steeds verder toe. Voor de organisatie is dat uiteraard een groot compliment en daarom hebben ze zich ook dit jaar vol enthousiasme met veel vrijwilligers en samenwerkende partijen ingezet om vier mooie fietsroutes samen te stellen met een leuk en gevarieerd programma. Het evenement is geschikt voor een breed publiek met fietsroutes van 30 en 40 kilometer. Op woensdag is er speciale aandacht en activiteiten voor de kinderen en op donderdag is de route toegankelijk gemaakt voor de bredere vervoermiddelen als een scootmobiel of een driewieler. Tijdens de laatste Pulledag staan de organisaties van De Roodtoer en Trappen, Happen, Stappen op de Hoofdstraat-Noord om de fietsweek in Hoogeveen goed onder de aandacht te brengen bij een breed publiek.

 

Bron: Hoogeveensche Courant

Hoogeveen stapt op de fiets

Webdiensten - Plus Automatisering